Köszöntjük Czifra Julianna új elnökségi tagunkat!

Nagyon örülünk Julianna jelenlétének hiszen a szakmai tapasztalatán túl a jelenlegi diplomamunkája során “A szervezeti ombuds gyakorlata és megítélése Magyarországon” témát kutatja.

Az alábbiakban bemutatkozását olvashatjátok:

“2001 óta dolgozom a munka világában, számos szakmai szerepben és szervezeti kultúrában megfordultam menedzserként, menedzsment tanácsadóként és coachként, így tisztában vagyok a modern kor szakmai-szervezeti kihívásaival. Jelenleg vezető-, csapat és szervezetfejlesztőként támogatom a magán és céges ügyfeleimet abban, hogy sikeresebben működjenek, akik közt egyaránt megtalálhatóak kis-, közép- és nagyvállalatok vezetői és csapatai. Felnőtt fejjel kezdtem neki pszichológus tanulmányaimnak, hogy jobban megértsem az emberek, csapatok és szervezetek működését. Itt találkoztam a szervezeti ombuds fogalmával, ami annyira megragadta a figyelmem, hogy pszichológia mesterszakos diplomamunkámat is ennek szenteltem, arra keresve a választ, hogy egy ilyen pártatlan, független és informális, bizalmi funkció elősegítheti-e a szervezetek egészséges és hatékony működését.

A Szervezeti Ombuds Egyesület elnökségi tagjaként azon leszek, hogy elősegítsem ennek az itthon még kevésbé elterjedt szerepkörnek az ismertségét, és támogassam a szervezeteket abban, hogyan célszerű kialakítani és működtetni egy ilyen funkciót. Hiszem azt, hogy korunk számos kihívásainak egyike a szervezet jóllétének a biztosítása olyan etikus, igazságos, és pszichésen biztonságos szervezeti kultúra megteremtése révén, ami lehetővé teszi a minden szempontból diverz munkaerő bevonzását és megtartását, valamint a hatékony munkavégzést és együttműködést.”