Egyesületünk 2019 októberében azzal a főcéllal alakult, hogy megteremti a szervezeti ombuds értékeit hazánkban, kialakítja és elterjeszti a szervezeti ombuds tevékenységet. 

 Az egyesület célja, a szervezeti ombuds értékeinek megteremtése hazánkban, azaz a szervezetekben előforduló konfliktusok és problémák szisztematikus felmérése és azok informális kezelése.


Az egyesület küldetéseként tűzte ki, MINDEN munkavállalónak legyen lehetősége biztonságos környezetben elmondani a munkájával kapcsolatos nehézségeit, kihívásait, hogy létrejöhessenek hatékonyan működő vállalatok. 

A egyesület tevékenysége közé tartozik szakmai fórumok létrehozása mind a szakemberek mind a vállalatok részére, a szervezeti ombuds szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatás, és szervezeti ombuds irodák kialakítás támogatása. Professzionális szervezeti konfliktuskezelési képzések, oktatói programok létrehozása magyar és nemzetközi szervezetekkel együttműködésben.

Az egyesület feladatként határozta meg, egy olyan szakmai közösség létrehozását, amely a szervezetben felmerülő informális konfliktuskezelésben nyújt támogatást.

Az egyesület az International Ombuds Association (IOA) által meghatározott alapelveit követi és tartja be. Az egyesület minden más szervezettől pártatlan és független, nem foglalás állást és senkinek sem védi az érdekeit. Egy olyan informális csatorna, ahol a konfliktuskezelési módszerekkel kapcsolatosan bárki tájékoztatást kaphat.

Egyesületünk az International Ombuds Association (IOA)  által elismert és támogatott szervezet.

Szeretnél részese lenni az első hazai szervezeti ombuds közösségnek, akkor jelentkezz tagnak.