Elnökség


Elnök: Kerekesné Kajtári Tünde

Vállalati kultúra fejlesztési dilemma kapcsán ismerkedtem meg a szervezeti ombuds funkció részleteivel, és a SZOE, valamint IOA céljaival. Éreztem, tapasztaltam, hogy a hr, gazdálkodási, változás-, hatékonyságkezelési módszerek sokasága, tárháza mellé hiányzik valami, ami képes a működésbe becsatornázni, összekötni a már ismert formális technikák, eszközök láthatatlan, rejtett, tacit tényezőit, lehetőséget teremtve érdemi intézkedésekre. A szervezeti ombuds funkció nemcsak a vállalkozás, tulajdonos szempontjából tudja egésszé kerekíteni a különböző funkcionális területek és vezetők munkáját pl. a compliancet, a hrt, az utánpótlás, kompetencia / tehetség / karriermenedzsmentet, erőforrástervezés és teljesítményfejlesztést, hanem az asztal másik oldalán a munkavállalói igények, észrevételek, nyilvánosan kevésbé felvállalható problémák, konfliktusok, fékek, gátak is feltárhatóvá, ezáltal egyéni és szervezeti szinten is kezelhetővé, a szervezeti kultúra részévé válhatnak.

Meggyőződésem és azért is vállaltam szerepet a SZOE-ben, hogy a szervezeti ombuds szemlélet, funkció eredményes támogató x faktor lehessen bármely magyarországi vezető, vállalat számára, aki az emberi tényező pszichológiai biztonságának egészséges fenntartására hangsúlyt kíván helyezni, erre nyitott attitűddel rendelkezik, vagy ebben fejlődni szeretne.

Missziónak tekintem, örömmel segítem a SZOE úttörő csapatát és minden, a téma iránt érdeklődő egyén, vagy vállalkozás előre mozdulását, melynek szolgálatába három évtizedes termelő nagyvállalati és kkv környezetben szerzett különböző szintű szakmai tudásom javát mozgósítom (hr, gazdálkodás, stratégiai, üzleti, folyamat/IT/működésfejlesztés, innováció-, változás-válságmenedzsment MBA,  munkavállalói élmény szakértő, coach, mediátor).

Elnökségi tag: Pap Miklós

Mióta találkoztam a szervezeti ombuds funkcióval és elvégeztem a képzést is, folyamatosan azt érzem, tapasztalom hogy érdemi eszköz lehet a vállalati kultúra javításában, aminek nagyobb teret kell biztosítani. 

Távközlési mérnökként végeztem a főiskolát, majd a Posta Kísérleti Intézetben kezdtem el dolgozni. A mobiltelefon elterjedésében nagy szerepet játszottam, mivel a Westel indulása óta a mobil távközlésben dolgozom már több mint 30 éve. Szakszervezeti vezető is voltam a Magyar Telekomnál. Az akkori tapasztalataim alapján is látom, hogy milyen nagy szüksége van a dolgozóknak egy ilyen funkcióra.

Elnökségi tag: Vermeul Diana (Névváltozás: Mosonyi Diana)

Szervezeti ombudsként a szervezetben előforduló nézeteltéréseket, problémákat, konfliktusokat segítem tudatosan feltárni, konstruktívan kezelni. Előrejelzem a problémákat, megakadályozom az eszkalációt, és figyelem a károsan ismétlődő problémákat, visszatérő panaszokat.

Az Egyesült Államokban szerzett tudásommal és nemzetközi tapasztalataimmal szeretném támogatni a szervezeti ombuds szakma minőségi megteremtését hazánkban. Hiszem, hogy az állandóan változó világunkban a versenyképességet megtartani szerető vállalkozásoknak szisztematikusan és tudatosan szükséges feltárni és kezelni az előforduló problémákat. A hatékony működés és maximális teljesítés csak is konstruktív légkörben tud létrejönni. Ennek a légkörnek kialakításában és megtartásában nyújt támogatást egy szervezeti ombuds. Az egyesület a megfelelő konfliktuskezelési eszköz biztosításán túl a szervezeti ombuds funkciók és irodák létrehozásában nyújt támogatást a hazai vállalatok részére.


Alapító tagok


 

Kosztra Balázs- Concordia Szervezet és Vezetésfejlesztés, ügyvezető partner, vezető tanácsadó .

Több, mint 15 éve foglalkozom szervezetek, csoportok, személyek fejlesztésével. Dolgoztam 50-100 fős kisebb szervezeteknél és több ezres nagyvállalatoknál is. Segítek változási folyamatokban, a belső működés hatékonyságának növelésében, vezetők és munkatársak készségeinek a fejlesztésében. Ebben a munkában mindig is fontos volt számomra, hogy úgy működjenek egyének, csoportok, szervezetek, hogy meghallgatják egymást, megértik a másik álláspontját, és közösen alakítanak ki valami jobbat. Ezért is tudok könnyen kapcsolódni ehhez az egyesülethez.


SZOE Alapító tagok

Salamon Dorottya- tréner, coach, mediátor

8 éve dolgozom trénerként, coachként és mediátorként. Hiszem, hogy a piaci eredményesség érdekében a “hard” készségek mellett ugyanolyan mértékben szükséges a “soft” oldal erősítése, vagyis a sikeres működés szempontjából meghatározó tényező a szervezeten belüli együttműködés és vezetői “people management” minősége, a megfelelő konfliktuskezelés, a dolgozói elégedettség, motiváció és elkötelezettség. Munkám akkor tölt fel igazán, amikor egy közösség működését ez irányban támogathatom. 
A szervezeti ombuds szerepkör elterjedését fontos lépésnek látom az egészséges vállalati működés elősegítése szempontjából.


SZOE Alapító tagok

Illyés Katalintréner, coach, mediátor.

Rendületlenül hiszek abban, hogy minden változás jó, mert lehetőséget nyújt a fejlődésre. Mindezek mellett vallom, hogy a  nyílt kommunikáció és a tudatos konfliktuskezelés minden nehézségen átvezet. Életünk során találkozunk helyzetekkel, melyeket külső támogatás nélkül megoldunk. Vannak azonban olyan esetek, amelyek nagyobb fejtörést okoznak, elakadást érzünk. Ilyenkor várhatjuk, hogy valaki megmondja, mit csináljunk.  Ez az, amire én egyik szerepemben sem vállalkozom. Mediátorként, coachként abban támogatom a hozzám fordulókat, hogy kérdéseim és szakmai eszköztáram segítségével megtalálják azt az utat, amely az adott helyzetben nekik a legmegfelelőbb. Ezáltal fejlődjenek, ismerjék meg jobban magukat és a környezetüket. Azonosítsák, mi az, amire szükségük és hatásuk van. Hiszem, hogy ezzel a támogató megközelítéssel hosszú távon, az élet több területén hatásos eredményt lehet elérni. Közoktatási és nagyvállalati vezetői tapasztalattal rendelkezem, foglalkoztam pedagógusok képzésével, amit banki tréneri, majd banki képzési és fejlesztési vezetői szerep követett.

Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon 4 évig ombuds lehettem. Bízom benne, hogy az egyesülettel elterjeszthetjük a Szervezeti ombuds szolgáltatást és ezzel hozzájárulhatunk a munkaadók és munkavállalók együttműködésének fejlesztéséhez.


Juhász Hajnalka

Juhász Hajnalka

Az egyesület alapító tagjaként az egyesület életének könnyítését és gördülékeny működését támogatom, az operatív feladatok ellátásával, úgy mint a szakmai reggelik, az éves konferencia szervezése és az egyesület kommunikációja.


 

Tormássy Krisztina


 

Solti-Bernáth Bernadett


Tiszteletbeli tagok

Tiszteletbeli tagok az a személy lehet, aki az egyesület tevékenységében kiemelkedő eredményt nyújt és a SZOE működésével és szakmai tevékenységgel kapcsolatban kiemelkedő tevékenységet végzett – végez, továbbá kimagasló szakmai vagy társadalmi értékei alapján, hírnevével támogatja az egyesületet.


Gláser Tamás

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége EB alelnöke, a Magyar Védjegy Egyesület ügyvezető elnöke, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) tagja, egyben a HENT Ipari és Kereskedelmi Szekció vezetője, továbbá a Agrárminisztérium Hungarikum Védjegy Bizottság tagja.
Jelenleg a Brand Way & Compass Kft. vezető tanácsadójaként tevékenykedem, mely kiemelten szellemi tulajdonnal, brandépítéssel, válságmenedzseléssel, valamint a vállalkozásokat érintő számtalan szakterülettel foglalkozik.
“Életpályám során folyamatosan vettem részt a mikro-, kis- és középvállalkozások tevékenységében, fejlesztésében és szükség esetén válságmenedzselésében.
A jövőben az Egyesület megismertetésében, fejlesztésében és kapcsolatbővítésében fontos szerepet vállalok.”


Gláser – Katona Zsuzsanna

“Közgazdász vagyok, vállalkozási szakon végeztem. Az elmúlt két évtizedben vezetői munkakörben dolgoztam, 12 évig értékesítési és marketing igazgatóként, majd 10 éve a Brand Way & Compass Kft. ügyvezető igazgatója vagyok. Kezdeményezésemre és vezetésemmel 2017 januárjában megalakult a Health-ness Alapítvány, mely kiemelt egészségügyi területeken prevencióval és rehabilitációval foglalkozik.
Fontosnak tartottam, hogy Magyarországon megalakuljon egy speciálisan gazdasági társaságok belső konfliktusaik megoldását hatékonyan segítő ombuds szervezet, melyhez különböző témában segítettem az alapítást és bízom benne, egy olyan egyesület jött létre, mely az országban alapításakor
elsőként próbálja felhívni a figyelmet a munkahelyi konfliktuskezelésre megoldási javaslatokkal és ezzel az egyének és gazdasági társaságok számára versenyképesség javulás érhető el. Munkámmal nem csak gyakorlati tapasztalatokkal, hanem sokrétű vállalkozói kapcsolataimmal is segíteni kívánom az Egyesület fejlődését és elismertségét.”


Poller Roland elnökségi tag SZOE

Poller Roland

A beszerzési és marketing társulások szakértője, az Optik Plus beszerzési hálózat, valamint a Profitklinika alapítója és ügyvezetője. Az általa menedzselt magánoptikákat tömörítő beszerzési társulást már 170 optika választotta. Számukra egyedülálló lehetőséget és üzleti modellt biztosít annak érdekében, hogy kitörhessenek az árversenyből, magukhoz kössék törzsvásárlóikat, sikeresek legyenek a versenytársaikkal szemben, és a multinacionális hálózatok gyűrűjében is “Nagyon időszerűnek gondolom a Szervezeti Ombuds Egyesület létrehozását, mely a hazai mikro – kis – és középvállalkozások támogatására jött létre.”